If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
при ме е отключвам и докато хвана дръжката и се заключва а ако успея да я отворя прещраква няколко пъти и спира в отключено положение.проблем е че ми го прави все в неподходящо време и място и понякога изпадам в положение на неудобство пред хората.
Тва е типичен симптом на неработеща брава. Отключва, но не може да премести лоста докрай и да подаде към централата сигнал че е отключено. Тва е стандартната реакция на централата в случая - пише го в менюала - влиза в защитен режим и накрая спира.
Намери коя врата не се отключва (влез вътре и отключвай на ръка от лостчето).
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
в събота като си слагах алармата и аз имах същия проблем,---като махнеш кората ще видиш едни бели водачи на лоста,с една отверка малко ги разшири и мисля че няма да има проблем.ако имаш контокс напръскай профилактично конектора който захранва машинката.
успех
И аз имам проблем с заключването, но при мен е малко по-различно, всъщност само с шофьорската врата, защото там ключалката явно е прецакана и трябва да си отключвам от другата врата. Освен това бравата ми е доста прецакана и трябва доста силничко да я вдигам, за да ми се отвори вратата...
Някой знае ли как се ремонтира микроключето в бравата, че често ми прави проблем на шофьорската врата. Алармата не отчита, че вратата се отваря и след около 20 секунди влиза в режим на охрана. Преди време свалях бравата с цел почистване на ключето, но достъпа до него е невъзможен. Обилно пръсках с контактспрей, но ефект няма.
Е колеги така е всяка зима.Самите ключалки от студа се свиват,като се стопли се оправят.Пласмасата е кофти,кви ли не чалъми съм пробвал.Но няма оправяне
Алармата не отчита, че вратата се отваря и след около 20 секунди влиза в режим на охрана.
- Здравей, един съвет ще ти дам стига да ти е от полза. Доколкото те разбирам след като отключиш от дистанционното ти и си отвориш вратата след някакви ~20сек ти се задейства auto re-arming-a на алармата и тя заклбючва наново и поема под охрана автомобила. По-лесния изход в случая /от смянятя на машивнката на вратата/ е просто да изключиш тази функция на алармата, която в голям процент от автоалармите е програмируема. Аз обикновено я слагам на забранено. Според мен е хубаво да не се прекалява с функцийте, които да изпълнява алармата. Не е кой знае каква екстра този auto re-arming. Ако искаш ми пиши ва ЛС модела на алармата ти да ти кажа /ако ми е позната/ дали тази функция е програмируема и как се изключва. Ако са ти я монтирали тук в Бг най-вероятно имаш инструкция и сам можеш да се справиш. Надявам се да не е сред малкото аларми на които не се изключва тази функция.
ПП - ако имаш проблем с микроключето в машинката най-вероятно ако отключваш или заключваш с ключа също няма да отива сигнал към модула на централното.
Viktor_, ти правилно си разбрал същността на проблема. Функцията re-arming съм я включил нарочно, защото копчетата на дистанционното често се натискат от ключовете в джоба ми и колата оставаше цяла нощ с изключена аларма.
При отключване и заключване с ключа, положението е същото. Знам, че микроключето е проблемно, защото го замервах при свалена брава. Просто търся идеи как може да се оправи.
Аз за мен винаги си изключвам auto re-arming-a. На ключа за колата имам само една халка на която седи дистанционното и едно таковка за захващане на тези неща към някъде. И не ми се натискат прозиволно копчетата. Ако носиш много ключове заедно просто си отдели тези за колата на друга халка. Иначе напоследък има за Tesor-ите дистонционни с капаче, ама колко време издържа капачето не мога да ти кажа.
Според мен трябва да комбиниреш вариант 1 докато трае вариант 3, за да се получи качествена промяна. Успех - тук има разни ударени Алфи на части, дано си намериш изгодно и при теб.
Според мен трябва да комбиниреш вариант 1 докато трае вариант 3, за да се получи качествена промяна. Успех - тук има разни ударени Алфи на части, дано си намериш изгодно и при теб.
откачи я от батерията за 1 нощ и би трябвало да има ефект
Та да не пускам нова тема,питам тука:Проблема е че всички врати се отключват със дистанционното,обаче като трагна да заключвам едната задна не се заключва.Някои да има представа от какво може да е.Аз че ще разглобя и ще огледам ясно,ма някакви предположения да имате.
Та да не пускам нова тема,питам тука:Проблема е че всички врати се отключват със дистанционното,обаче като трагна да заключвам едната задна не се заключва.Някои да има представа от какво може да е.Аз че ще разглобя и ще огледам ясно,ма някакви предположения да имате.
За нова брава си.
Или пък ако успееш да разглобиш (и най-вече да сглобиш обратно) твоята и да й ремонтираш машинката за заключване.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment